Alla inlägg den 8 september 2012

Av Matilda och Josefin - 8 september 2012 11:45

Hejsan hoppsan! Jag har börjat på Cirkeln nu som sagt, och den är så spännande! Och så har jag läst ut En liten chock, och här är min recension på den:

 


Titel: En liten chock

Författare: Johanna Lindbäck

Antal sidor: 272

Första mening: Han ansträngde sig inte direkt för att komma i tid, det kan man inte säga.


En liten chock handlar om Gustav, som hoppades på tre skaer när han började på gymnasiet:

1. En flickvän

2. En massa nya kompisar med samma intressen som honom, det vill säga inte sport.

3. En ny personlighet.

Men när det bara är några månader kvar till studenten så har inget av detta hänt. Men då Elin & Gustav bildar en pakt, förändras det mesta. Deras pakt går ut på att de ska göra nåt oväntat, så att deras tråkiga, förutsägbara liv blir annorlunda. "Det drar ihop sig till en liten chock..."


Detta är Johannas första bok, men jag kan inte säga att det märktes! Den var lika bra som alla hennes andra böcker! Jag märker att det är en bok av henne, den är rolig och har härliga överdrivelser. Hon beskriver personer så bra & har även en hög igenkänningsfaktor vid vissa ställen. I alla fall, jag tycker om mest att läsa när det är skrivet från tjejers perspektiv, men det här var annorlunda! Den var jätttebra ändå :) Jag gillar även Gustav som karaktär. Han är rolig och verkar snäll, tystlåten och hans egna ben är längre än det andra, så han har kryckor. Och på nåt sätt tycker jag att det sätter pricket över i:et, det liksom kompletterar hela hans karaktär, tycker jag.

Framsidan är fin, men jag hängde inte riktigt med varför rosorna var där, och baksidan beskrev inte så mega-bra vad boken handlade om, men fortfarande fint var det!

Boken är både lite förutsägbar, men ändå inte. Vissa delar var verkligen "surprise, surprise!", medans andra inte. Fast så kanske det är i varenda bok? Äh, jag vet inte riktigt :)

(Min recension av Tänk om det där är jag av Johanna Lindbäck hittar du här.)

Det var en rolig, romantisk och rätt så annorlunda bok. Av mig får den 4/5! Väldigt många kramar från Matilda <3

PS. Jag håller på med en ny header :)

Ovido - Quiz & Flashcards