Alla inlägg den 26 april 2012

Av Matilda och Josefin - 26 april 2012 21:53

Jag blir så glad när jag ser att vi har flera läsar varje dag, trots att vi inte uppdaterar jättebra. Jag   alla läsare. Haha, det låter väldigt larvig att säga så, men jag menar det. Utan läsare skulle det ju inte vara någon mening med att driva bloggen Jag är, som sagt, väldigt dålig på att blogga, men nu ska jag göra en reccention. Jag har läst många böcker sedan jag sist skrev, men jag har valt en som jag ska skriva om idag. 


Titel: Godnatt mister Tom

Författare: Michelle Magorian

Sidor: Jag vet inte, för jag har inte boken hemma, men den är på några hundra sidor ;)

Handlig: Boken utspelar sig under andra världskriget. Många barn som bor inne i London evakueras till landet, då det pågår mycket bombningar och andra kravaller inne i London. En av alla barn som evakueras är Willam. Han är lite för sin ålder och hemma (han bor ensam med sin mamma) blir han slagen dagligen. Ute på landet hamnar han hos en gubbe vid namn Tom och hos honom får Willie för första gången i sitt liv känna hur det är att vara älskad och omtyckt.

Jag tycker: Jag älskar den här boken! Den är gripande och sorglig. Samtidigt är den mycket vacker och bitvis rolig. Jag vet inte hur jag ska beskriva den, men det är verkligen en av de böckerna du måste läsa innan du dör. Har du inte läst den så rusa till närmsta bibliotek och låna den! Av mig får boken 10/10.  

           //Josefin   

Ovido - Quiz & Flashcards