Alla inlägg under mars 2014

Av Matilda och Josefin - 31 mars 2014 15:55

Hej! Vi har beslutat att byta bloggportal till Blogspot, istället för Bloggplatsen. I samma veva väljer vi nu också att byta namn, det blir en helt ny och fräsch start   Vi heter nu bokkram, och du hittar bloggen här     

Där tänkte vi också börja med en så kallad "30 days of books challenge", under hela april månad kommer vi varje dag att lägga upp   ett inlägg som ingår i detta utmaning. Men mer om det på bokkram   

Tack alla läsare för de två åren här! Vi är så tacksamma för alla kommenterarer ni har lämnat och för att ni har läst, vi hoppas att ni följer med oss på vår nya blogg och vill forsätta läsa!   Till sist vill ge er den här härliga och passande låten: 

  (Älska Disney)

Många många kramar Matilda och Josefin!

Så om ni har missat de andra tre länkarna, så finns vi alltså nu på bokkram.blogspot.com

Av Matilda och Josefin - 16 mars 2014 19:46

Hej!

 

Idag har Josefin och jag äntligen sett Boktjuven :D  Vi har båda läst boken, en av de finaste böcker jag läst, och det tror jag Josefin håller med om också! Jag tycker att skådespelarna var väldigt duktiga, och även om alla inte såg ut som jag såg dem i mitt huvud så vad det ändå en väldigt härlig känsla att återuppleva alla de fina scener från boken i film. Jag älskade karaktären Rudy från boken och han var defitnitivt ingen beskikelse i filmen, så himla fin och duktig skådespelare! 

  "How about a kiss, Saumensch?" 

Musiken i filmen var väldigt vacker också, och om du vill lyssna på den så finns den här: 

John Williams som har kompositerat musiken har även gjort musiken till filmer som Star Wars, Indiana Jones, E.T och Harry Potter! 

I alla fall, boken är vacker och filmen var vacker, och jag grät under filmen (jag hade dock rätt höga misstankar att det skulle hända). Det speciella med boken är ju att Döden är berättaren, och de fick med det i filmen på ett rätt smidigt sätt ändå tycker jag. Den del av boken jag älskade mest var nog Max historier, mest den om "Ordskakaren". Så himla fin. 

    Det underbara var att det så här fint målat och skrivet i boken, och jag älskar när det är små illustrationer lite här och var.
Om ni inte redan läst Boktjuven (av Markus Zusak) så gör gärna det, den kommer finnas kvar i ditt hjärta länge!
Passande nog läser vi om första och andra världskriget i SO:n nu, så när jag såg vissa årtal i boken/filmen hade jag en överblick om vad som hände utanför Tyskland osv :)

Tror att jag ska göra ett inlägg om böcker kring första och andra världskriget, så kan ni få lite tips! 

Många kramar Matilda 

⊱⦁⊰  ⊱⦁⊰

Av Matilda och Josefin - 14 mars 2014 14:24

Hejsan hoppsan!

Idag har jag namnsdag (Matilda) och idag fyller även Ansel Elgort (skådespelare i Divergent och The Fault in our stars, han är min stora kärlek) 20 år!
  (visst är han för go) 

Grattis grattis ☆ 
I alla fall, i namnsdagspresent fick jag boken "Min mormor hälsar och säger förlåt" av Fredrik Backman! Han har även skrivit "En man som heter Ove", som jag också vill läsa! Så här ser omslaget ut för boken jag fick, typsnittet och omslaget liknar "En man som heter Ove" också:

 

Mamma hade hittat boken på bokrean (hallelujah) och hade tyckte den verkade underbar. Bl.a står det på baksidan så här "Om livet, döden och en av de viktigaste mänskliga rättigheterna som finns: Rätten att få vara annorlunda". Den ska jag läsa! :D

Sedan hade jag och pappa också beställt en "inspirationsbok för skrivare" bok, som kom igår, och jag fick den idag som present istället :) Som kanske några av er vet har jag vart på en skrivkurs på biblioteket, de senaste tre lördagarna (gratis och underbart!). Det var dock sista gången förra lördagen... I alla fall, (gud vad jag babblar)  så tipsade ledaren för skrivkursen om olika böcker för författare, och då hittade jag den här och den verkade härlig! Den ser ut såhär: 

  Den är skriven av Ylva Karlsson och Katarina Kuick, och den kostade 133 kronor på Bokus.com.  

Den innehåller alltså olika skrivövningar och olika inspirationer och idéeer för dig som tycker om att skriva! (kommentera om ni undrar något mer!)

Hoppas ni alla har en härlig fredag och helg! 
Jag har i alla fall haft en ovanligt lyxig namnsdag och jag är på topphumör :)

Många många kramar från Matilda <3

Av Matilda och Josefin - 11 mars 2014 20:55

 

Just nu läser jag Harry Potter and the Order of the Phoenix! Vad läser ni just nu?

Kram <4

/Matilda

Av Matilda och Josefin - 6 mars 2014 15:57

Hejsan!

Tänkte bara dela med mig av några underbara bilder med quotes från böcker jag älskar :D Och tänkte även berätta att Josefin och jag tänkte sätta igång med "30 days of books" i april. För er som inte vet vad det är, "30 days of books" är 30 olika frågor kring böcker och deras karaktärer, citat m.m där man svara på en för varje dag. Josefin och jag tänkte ta varannan dag, och Josefin börjar! 
Väry funny :)
Okej, nu ska jag sluta babbla, och så ska ni få njuta av these pictures istället:
 
The Perks of being a wallflower av Stephen Chobosky (väldigt fin bok). <3
 

The Fault in our stars av John Green (älskar detta citat eftersom jag kan relatera till den så mycket, och det är uttryckt på ett så fint sätt) (Jag älskar Gus <3) 

 

Här är en blandning av många underbara citat från min favvo-bok Divergent! 


Kram!

Ovido - Quiz & Flashcards