Alla inlägg den 15 maj 2012

Av Matilda och Josefin - 15 maj 2012 20:44

Jag har inte listat ut hur man tar bort själva omröstnigen från bloggen, men det är ingen idé att rösta, för jag har nu sammanställt resultatet   Ni är evla personer som har röstat, Tack alla för det  


Tredje platsen är delad och går till Katarina Von Bredow och Meg Cabot. De båda författarna fick 9,1 % var av era röster.


Anra platsen kneps av Stepenie Meyer. hon fick 18,2 % av rösterna!

(lite awkward att jag stavade hennes namn fel i oröstningen, hoppas ni som gillar Twilight inte tog illa upp).


Hela 63,9% fick *trummvirvel* JK Rowling! 

 Här är en bild på vinnaren från preimären av sista Harry Potter filmen.


                                                                                                  //Josefin   


(bildkälla: Google bilder)        


Av Matilda och Josefin - 15 maj 2012 19:20

Hejsan! Hoppas att ni mår bra, jag mår sådär  I alla fall, igår var jag vid biblioteket och lånade Räcker det om jag älskar dig? av Katarina von Bredow och M som i Mara av Cannie Möller. Här kommer min recension av M som i Mara.

 

Författare: Cannie Möller

Antal sidor: 188


Denna boken handlar om 15 åriga Mara som åker till ett skrivarläger i slutet av sommaren. Egentligen vill hon inte åka, hennes mamma och sambon ska till Paris och vill vara för sig själva. Hon tar avstånd från de andra ungdomarna på lägret, men inte Simon. Simon med de glittrande ögonen. På lägret möter hon den bubblande förälskelsen, men även sig själv.


Jag har aldrig läst nån bok av Cannie Möller förut, så den här boken var min första av henne. Jag tyckte att den var en helt okej ungdomsbok. I boken finns det inslag av övernaturliga saker, vilket jag blev lite förvånad av, både positivt och negativt. På så sätt gjordes boken lite annorlundare än en vanlig tonårsbok om att "hitta sig själv och kärleken"........Och det var ju bra, på nåt sätt. Boken var som sagt en helt okej bok, romantisk och sådär, och jag tyckte dikterna som ungdomarna skrev i den var väldigt fina. Jag ger boken 3/5, för att den var en mysig, okej bok.

Många kramar från Matilda   P.S: Vad läser ni för böcker just nu?

Ovido - Quiz & Flashcards